NIEUWS & PROJECTEN

Plectere acoustic textile Springhouse 1.

SPRINGHOUSE een co-workspace

Een cross-over van een members club en een co-workspace.

Een oude fabriek in Amsterdam werd omgebouwd tot een lab en salon met restaurant, flexibele co-workspace en een atelier onder het dak. Alle verdiepingen samen creëren een familie van ruimtes die samen een huiselijke sfeer geven, zoals een huis ook diverse kamers heeft voor verschillende activiteiten. SpringHouse’s interieur bevat een diversiteit aan ruimtes waardoor leden voor elke gelegenheid en type werk de juiste setting kunnen vinden.

Plectere acoustic textiles Pinsent Mason

Plectere's eerste project in Australië!

Een nieuw huis voor Pinsent Masons in Perth.
 

Pinsent Masons is een global professional advocatenkantoor. Dit innovatieve bedrijf met kantoren in Sydney en Melbourne wilde hun expertise vestigen op een nieuwe locatie in Perth. De opdracht voor deze nieuwe locatie was het creëren van een hoogwaardige werkomgeving die een positieve bijdrage zou leveren aan de ‘wellbeing’ van zowel hun team als klanten.

M+R BDO DenHaag_PLECTERE acoustic textil

Innovatief kantoor voor BDO Den Haag

M+R architects motto: “Kantoren moeten inspirerend zijn; gezond, groen en duurzaam”


Het nieuwe innovatieve kantoor van BDO in Den Haag is ontworpen door M+R interior architecture. Het omvat een diversiteit aan overlegplekken; vergaderruimtes, lunchfaciliteiten, presentatieruimtes en zijn een aantal ‘werk’ vloeren in het gebouw ingericht die ruimte bieden aan flexibele, aanland- en concentratiewerkplekken. 

PLECTERE-acoustic-textile-at-NewYork-wit

The Brookville project

New York

PLECTERE is geland in Amerika.

 

Afgelopen voorjaar zijn we benaderd door de Amerikaanse architecten Mancini Duffy. Zij hebben PLECTERE aline als roomdividers toe gepast in een van hun projecten in New York. Geheel naar wens van de opdrachtgever zijn de PLECTERE geplaatst in een op locatie gebouwd houten frame. PLECTERE zorgt in dit project voor een visuele scheiding tussen de verschillende ruimtes. Door zijn transparantie blijft het open karakter van de ruimte bestaan.

PLECTERE_KPMG_curve-couch_left_a.jpg

Hoofdkantoor KPMG international

Hospitality toepassing PLECTERE in restaurant van de Vermaat groep bij KPMG

 

In het kantoor van KPMG in Amstelveen, een ontwerp van Marcel van der Schalk, runt de Vermaat groep het bedrijfsrestaurant. Dit restaurant was aan een serieuze opknapbeurt toe. Door zijn grootte was enig afscheiding in de ruimte zeer wenselijk. Het gebruik van harde materialen voor de plafonds was niet echt bevorderlijk voor de geluidsbeleving aldaar...

PLECTERE-TUDelft-hallway-2_a.jpg

Technische Universiteit Delft

De afdeling Industrieel Ontwerpen koos voor PLECTERE

 

De afdeling IO op de TU Delft bestond uit kleinere kantoorruimtes afgescheiden van elkaar door een extreem brede gang. Midden in de gang bevindt zich een hele rij met grote ronde kolommen. Door de kantoren te verwijderen aan een van de zijde van de gang kon daar een open ruimte gecreëerd worden. Een ruimte voor overleg, samenwerking en voor flexwerkplekken. De open ruimte is visueel gescheiden van de gang met 3 grote dividers van PLECTERE, opgehangen tussen de kolommen...

PLECTERE-gemeente-Leiden-4_a.jpg

Gemeente Leiden

Keuze voor PLECTERE al in beginstadium interieurontwerp.

 

Het voormalig ROC-gebouw pal naast het centraal station in Leiden is onlangs door de gemeente Leiden gerenoveerd. Kraaijvanger architecten heeft bij het maken van het nieuwe interieurontwerp al in een vroeg stadium voor PLECTERE akoestische textiel design gekozen... 

StudioPetraVonk Vanderlande leestafel.jp

Kantoor Vanderlande  Industries

PLECTERE verbeterd de akoestiek bij VDL. 

 

Het nieuwe hoofdkantoor van Vanderlande Industries geeft een groot gevoel van ruimtelijkheid. Toch was er na de oplevering op specifieke locaties in de ruimte meer behoefte aan privacy en akoestische verbetering. Natuurlijk mocht dit niet te koste gaan van de ruimtelijkheid van het gebouw. De transparantie van PLECTERE kwam hier goed van pas.

PLECTERE frame akoestisch textiel design

Showroom koninklijke Ahrend

PLECTERE window sliders bij koninklijke Ahrend.

In de showroom van het hoofdkantoor van Koninklijke Ahrend in Sint Oedenrode zijn PLECTERE frames gevlochten als windowsliders. Er wordt een zacht gevoel toegevoegd aan het kantoor door de toetreding van het prachtige getemperde licht van de transparante PLECTERE. Doordat de frames verschuifbaar zijn is een flexibele akoestische verbetering te realiseren al na gelang de wens van de gebruiker.