SPRINGHOUSE een co-workspace

Een cross-over van een members club en een co-workspace.

Een oude fabriek in Amsterdam werd omgebouwd tot een lab en salon met restaurant, flexibele co-workspace en een atelier onder het dak. Alle verdiepingen samen creëren een familie van ruimtes die samen een huiselijke sfeer geven, zoals een huis ook diverse kamers heeft voor verschillende activiteiten. SpringHouse’s interieur bevat een diversiteit aan ruimtes waardoor leden voor elke gelegenheid en type werk de juiste setting kunnen vinden.

Plectere acoustic textile Springhouse 1.

De ruime open zolder boven in het gebouw huisvest het atelier. Hier zijn diverse werkplekken gescheiden door glazen wanden waardoor er een vrij ernstig akoestisch probleem ontstond. Door de toevoeging van Plectere panelen werd de nagalmtijd aanzienlijk verkort waardoor de akoestiek is verbeterd. De prachtige transparante Plectere vilt structuur brengt privacy, tactiliteit en warmte in het atelier. Om het huiselijke gevoel compleet te maken is er op de begane grond de keuken gesitueerd; Restaurant Choux.

Architectuur Doepelstrijkers
Interieur Muller en van Tol