top of page

Minder geluidsoverlast bij Politiebureau Apeldoorn

Geluid kan veel problemen veroorzaken. Zo ook in de multifunctionele ruimte van het Politiebureau in Apeldoorn. Deze grote zaal wordt gebruikt als kantine, maar ook als zaal voor presentaties en lezingen, soms klein, soms groot. De maatvoering van de ruimte, het gebruik van praktische, maar ‘harde’ materialen en een plafondhoogte van 4.20m zorgden bij elkaar voor een akoestisch uitdaging. Presentaties waren moeilijk verstaanbaar en zelfs gesprekken aan een tafel waren lastig te volgen.

 

Om de akoestische problemen op te lossen èn omdat de ruimte ook flexibel in gebruik moest blijven is gekozen voor verschillende Plectere oplossingen. De losstaande Plectere Frames separeren de overlegtafels enigszins af van de rest van de ruimte maar kunnen makkelijk ergens anders neergezet worden. Door de panelen te verplaatsen wordt plaatselijk geluidsabsorptie gerealiseerd. Tegelijkertijd zijn de frames te gebruiken om een geluids- en visuele afscheiding te maken voor kleinere bijeenkomsten.

Kopie-van-Plectere-in-Apeldoorn-2.jpg

Daarnaast zijn er Plectere Tube elementen opgehangen. De gevlochten viltstructuur zorgt voor een aanzienlijke geluidsabsorptie en geeft tegelijkertijd een prettige, warme atmosfeer. Bij grotere presentaties worden de Tubes met een subtiel katrollen systeem omhooggetrokken zodat ze als guirlandes aan het plafond hangen. Zo blijft de geluidsfunctie behouden maar hangen ze niet in de weg.

bottom of page