Gemeente Leiden

Keuze voor PLECTERE al in beginstadium interieurontwerp.

Het voormalig ROC-gebouw pal naast het centraal station in Leiden is onlangs door de gemeente Leiden gerenoveerd. Kraaijvanger architecten heeft bij het maken van het nieuwe interieurontwerp al in een vroeg stadium voor PLECTERE akoestische textiel design gekozen.

 

Dit gaf de mogelijk de akoestische absorptie van PLECTERE mee te nemen in de akoestische berekeningen hoe deze ruimte geschikt te maken voor zijn multifunctionele karakter. PLECTERE levert zo een belangrijke bijdrage in het comfort van het geluid in dit grote open officeconcept.  De interieurarchitecten hebben de ruimte opgedeeld in zones die passen bij de werkzaamheden die er plaatsvinden. In de oudroze zones zijn vergader, ontmoetingsplekken en de koffie corners geplaatst. Aangrenzend is de blauwe zone met flexwerkplekken zijn voor zelfstandig werkend personeel. Tussen de bureaus is gekozen voor een verspringende plaatsing van de dividers.

 

Dit verdeelt de langgerekte open ruimte op in semi transparante werkplekken. De dividers brengen meer privacy en verzachten het omgevingsgeluid. PLECTERE draagt zo bij aan het welzijn van de medewerkers. De zakelijke ogende bureaus van de vele flexwerkplekken krijgen een zachtere uitstraling door de toevoeging van PLECTERE. Door in het materiaal kleur toe te voegen wordt de blauwe ‘werk’ zone nogmaals geaccentueerd.

 

I.s.m. Kraaijvanger architecten.

CONTACT    PLECTERE is designed by Studio Petra Vonk

Studio adres:

Blokmakerstraat 22

1013DH Amsterdam

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Instagram