top of page

Plectere curve bij Van der Valk Exclusive Hotel Deventer

In 2021 opende Van der Valk haar eerste energieneutrale en aardgasloze hotel van Nederland. Tegelijkertijd is met de nieuwbouw in Deventer een vernieuwende stap in de Van Der Valk Exclusief signatuur gezet.

De historische stad Deventer was een grote inspiratiebron voor de ontwikkeling van dit nieuwe Van Der Valk Exclusief Hotel. Het totaalconcept is gebaseerd op Middeleeuwse bouwstijlen en texturen, oude ambachten, boekdruk- en weefkunst. Als gevolg van de integratie van die ambachten in het decoratieve concept is de medewerking ingeroepen van veel hedendaagse Nederlandse ontwerpers, waaronder Studio Petra Vonk, Roos Soetekouw, Kamer 465 en Alex de Witte. 

Plectere-VanderValk-Deventer-100.jpg

Studio Petra Vonk heeft met Plectere Curve invulling gegeven aan de visuele en akoestische afscheiding van de twee bespreekruimten in de lobby. Het vilten vlechtwerk in de prachtige taupe kleur heeft naast het akoestische effect ook een visueel effect: er ontstaat privacy voor de mensen in de spreekkamers. Daarnaast zorgt het patroon en de ronding van Plectere voor een visueel accent naar de balie, die tussen de twee spreekkamers ligt.

Photography: Peter Baas

Interior design: Valk Interiors East, Marco Bolderheij

bottom of page